Bamboe versus katoen

Bamboe versus katoen

bamboe in het wild

Wat is het verschil tussen bamboe en katoen

Bamboe is een echt natuur product, mits bamboe op de juiste manier bewerkt wordt (klik hier om meer te weten te komen over hoe we aan onze bamboe komen), en kent van nature veel voordelen.

De voordelen zetten we graag op een rijtje een vergelijken het met ouderwetse katoenen dekbed. De boodschap is dat er geen goed of slecht bestaat mits er rekening gehouden wordt met het volgende:

  1. Het bamboe of katoen wordt op een natuurlijke manier geteeld
  2. Tijdens het maken van bamboe of katoenen beddengoed mogen er geen chemische middelen gebruikt zijn (moet voorzien zijn van de juiste certificering)
  3. De draaddichtheid (Thread Count) moet zo hoog mogelijk zijn zodat de kleur van het beddengoed langer mooi blijft, ook na vele malen wassen.

Draaddichtheid bamboe beddengoed

Draaddichtheid (of thread count/draadtelling genoemd) betekent dat het aantal bamboedraden, die horizontaal (de inslag) en verticaal (de schering) geweven worden met de helft aan draden van de totale draaddichtheid, per één vierkante centimeter. Een hoge draaddichtheid heeft als voordeel dat het beddengoed/dekbed stevig is, dat het gladder aanvoelt en minder wrijving heeft doordat er bijna geen ruimte tussen de draden zit.

  • Boomba Basic 300TC
  • Boomba Premium 400TC

Draaddichtheid katoen beddengoed

De betekenis van draaddichtheid in katoen beddengoed is hetzelfde als de draaddichtheid van bamboe beddengoed, maar toch zit er een heel groot verschil.

Om in katoen beddengoed de kwaliteit en zachtheid te evenaren als bamboe beddengoed heeft katoen een veel hogere draaddichtheid nodig:

De draaddichtheid van 300TC bamboe staat gelijk aan 900TC katoen

De draaddichtheid van 400TC bamboe staat gelijk aan 1200TC katoen

Kortom de draaddichtheid van bamboe en katoen kan niet met elkaar worden vergeleken omdat het in de basis een heel andere vezel is. De vezel van katoen is grof en ruw en die van bamboe rond en zacht.

De natuurlijke voordelen van bamboe vc katoen

  • Bamboe is van nature temperatuur regulerend

Bamboe kent een vezel die reageert op omgevingstemperatuur, bij een koude omgeving sluit de vezel zich waardoor het een isolerend effect heeft. Bij een warme omgeving gaat de vezel openstaan waardoor het luchtdoorlatend is. Zo kan jij heerlijk doorslapen. Katoenen beddengoed heeft dit voordeel niet, het voelt eerder broeieriger aan omdat het niet kan anticiperen op de omgeving.

  • Bamboe is van nature hypo allergeen

Bamboe is van nature hypo allergeen, dat wilt zeggen dat bacteriën en huisstofmijt geen kans hebben om zich te nestelen in het beddengoed, anders dan katoenen beddengoed dit is een plek voor bacteriën en huisstofmijt om zich te nestelen.

  • Bamboe is goed voor het milieu

We kunnen bamboe wassen op 30 graden, het ouderwetse katoenen beddengoed moest altijd op 60 graden gewassen worden om bacteriën te doden, met bamboe beddengoed is dat niet meer nodig.

  • Bamboe heeft alleen regenwater nodig om te groeien

Om bamboe te laten groeien wordt er veel water bespaard in vergelijking met het katoenen dekbed, gelukkig zien we tegenwoordig steeds meer biologisch katoen, biologisch katoen gebruikt de helft minder water dan het gewone katoen, dat is al een mooie vooruitgang maar het is nog steeds veel meer dan dat er nodig is om bamboe te laten groeien.

  • Metaal en plastic vrij beddengoed

De sluiting van het beddengoed is met knopen gemaakt van bamboe, er wordt geen plastic of metaal gebruikt in ons beddengoed.

We zien dat bamboe wint op bijna alle fronten van katoen. Bamboe heeft een mooie kwaliteit, is niet duur en is lichter en luchtiger dan katoen. Bovendien droogt bamboe ook veel sneller dan dat katoen dit doet.

Ga altijd na waar je beddengoed vandaan komt

Het klink logisch dat een biologisch product met biologisch aandacht behandeld wordt, echter komt het vaak voor dat dit niet het geval is. Met bamboe beddengoed is het daarom van belang om na te gaan of de juiste labels worden gebruikt, hierdoor kom je er achter of een biologisch product, echt biologisch is. Nu je weet welke duurzame en biologisch labels wij hebben kun je hier meer lezen over waar onze bamboe vandaan komt.

Wil je meer weten, heb je vragen stel ze aan ons! Wij helpen je graag verder.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Ook interessant

Lees ook onze andere blogs

Nachtelijk zweten zorgt voor een onderbroken slaapritme

Nachtzweten: wat doe je hier tegen?

Nachtzweten, ook wel bekend als nachtelijk transpireren, is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen last van hebben. Vooral tijdens warme lente- en zomerdagen komt het

De Curly Girl Methode en bamboe kussenslopen: Wat is het en hoe werkt het?

De Curly Girl Methode & Bamboe

De Curly Girl Methode & Bamboe De Curly Girl Methode: Wat is het en hoe werkt het? Als je krullend haar hebt, weet je waarschijnlijk

Te warm tijdens het slapen

Te warm tijdens het slapen

Het is belangrijk om een goede nachtrust te hebben, omdat het bijdraagt aan onze fysieke en mentale gezondheid. Een van de belangrijkste factoren die een

De waardering van www.boomba-bamboo.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 410 reviews.
0