Bamboezachte kussenslopen

Bamboezachte kussenslopen

Bamboe, wat is het?

Bamboe is een populair materiaal met een groen imago. Het is zacht, sterk, isolerend en ventilerend. Op de hele wereld kan bamboe groeien, omdat het een snelgroeiende grassoort is en het weinig water nodig heeft. Dit zorgt er dan ook voor dat het een erg duurzaam en milieuvriendelijk materiaal is. Nadat een bamboeplant is gekapt, groeien er gelijk weer nieuwe stammen aan. Hierdoor kan een bamboeplant meerdere keren geoogst worden. Sommige bamboesoorten groeien wel 90 centimeter per dag.

Oorspronkelijk komt Bamboe uit Azië. In die landen gebruikten de vrouwen onbewerkt bamboe als kussen. Zo’n kussen wordt ook wel een ‘Dutch wife’ genoemd. Vermoedelijk naar het gebruik ervan in Indonesië, waar Nederlandse handelaars vaak maanden alleen zaten.

Bamboe kussens(-slopen) bestaan vaak voor 40% tot 80% uit bamboevezels. De rest van het kussen bestaat voor 50% tot 60% uit polyester of katoen. De binnenkant van het kussen bestaat meestal uit traagschuim. Bij Boomba Bamboo bestaan zowel onze kussens als onze kussenslopen voor 100% uit biologische bamboe. Dit is ook een van de redenen dat onze kussenslopen zo zacht zijn.

Waarom zijn bamboe kussenslopen zo zacht?

Wij hebben het zojuist al even verklapt, maar pure bamboe is erg zacht. Dit komt grotendeels door de vezelsoort, maar ook het verwerkingsproces draagt hieraan bij. Er zijn twee manieren om van bamboe, bamboevezels te maken. Uit deze vezels wordt uiteindelijk een kussen gemaakt. 

  1. Een mechanische methode;
  2. Een chemische methode.

De chemische methode is, zoals de naam al zegt, niet milieuvriendelijk. In plaats daarvan worden de bamboe kussenslopen van Boomba Bamboo via de mechanische methode gemaakt. Tijdens dit arbeidsintensieve proces wordt bamboe vermalen en uiteindelijk verhit. Tijdens het verhitten worden er natuurlijke enzymen toegevoegd die de bamboe afbreken. Nadat dit is gebeurt ontstaat er een papperige massa. Uit deze massa worden de vezels gehaald, waarna er garen van worden gesponnen. Van stijve vezels, wordt bamboe op deze wijze een zacht garen.

Voordelen van een bamboe kussensloop

De aankoop van een bamboe kussensloop brengt veel voordelen met zich mee. Wij zetten ze even voor jou op een rijtje:

Goed voor je haren 

Een bamboe kussensloop is erg goed voor jouw haren. Het zorgt ervoor dat jouw haren zacht blijven. Doordat bamboe kussenslopen een glad oppervlak hebben, vergelijkbaar met de structuur van zijde, vindt er geen wrijving plaats. Kortom, minder kans op coupe pluishaar. Daarnaast voeren bamboe kussenslopen warmte en vocht goed af, waardoor je haar minder snel vet wordt. 

Heb jij kwetsbaar, krullend of golvend haar? Dan kan jij extra baat hebben bij het gebruik van kussenslopen gemaakt van bamboe. Deze haartypes zijn namelijk extra gevoelig voor de wrijving die ontstaat wanneer de haren het materiaal raken. Hierdoor gaan de haarschubben open staan, met alle gevolgen van dien.

Goed voor je huid

Daarnaast is een bamboe kussensloop ook goed voor de huid. Doordat het kussensloop geen vocht onttrekt blijft je huid goed gehydrateerd. Ook ontstaat er minder wrijving met je huid wat zorgt voor minder ontstekingen. Daarom raden wij het ook aan voor mensen met acne: Het bevat namelijk antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Verder voorkomt het allergieën, doordat het hypoallergeen is. De kans op huisstofmijt is hierdoor erg klein. 

Goed voor jouw nachtrust

Een bamboe kussensloop is heel zacht. Het voelt dan ook alsof je op wolken slaapt. Zeker in combinatie met een bamboe kussen. Wasbeurt na wasbeurt blijft bamboe zacht aanvoelen. Daarnaast is het een erg slijtvast materiaal, waardoor het er lang goed uit blijft zien. Daarnaast is het net niet zo glad als een zijden kussensloop. Hierdoor blijf je wel goed op je kussen liggen en glij je er niet snel vanaf

Makkelijk onderhoud

Kussenslopen van bamboe hebben nog meer fijne voordelen. Zo zijn ze makkelijk in het onderhoud, verkleuren niet en zijn vlekbestendig. De vezels laten makkelijk lucht door waardoor nachtelijke zweters droog wakker worden. Daarnaast houden ze geurtjes minder goed vast, zonder dat je jouw bamboe kussensloop dagelijks moet wassen. Wanneer het wel nodig is om te wassen kan dit makkelijk worden gedaan in de wasmachine. Wil je meer weten over het wassen en onderhouden van bamboe kussensloop of dekbed? Klik hier.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Ook interessant

Lees ook onze andere blogs

Nachtelijk zweten zorgt voor een onderbroken slaapritme

Nachtzweten: wat doe je hier tegen?

Nachtzweten, ook wel bekend als nachtelijk transpireren, is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen last van hebben. Vooral tijdens warme lente- en zomerdagen komt het

De Curly Girl Methode en bamboe kussenslopen: Wat is het en hoe werkt het?

De Curly Girl Methode & Bamboe

De Curly Girl Methode & Bamboe De Curly Girl Methode: Wat is het en hoe werkt het? Als je krullend haar hebt, weet je waarschijnlijk

Te warm tijdens het slapen

Te warm tijdens het slapen

Het is belangrijk om een goede nachtrust te hebben, omdat het bijdraagt aan onze fysieke en mentale gezondheid. Een van de belangrijkste factoren die een

De waardering van www.boomba-bamboo.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 410 reviews.
0