Waar komt ons biologisch bamboe vandaan?

Waar komt ons biologisch bamboe vandaan?

Impressiebeeld

Hoe biologisch is biologisch bamboe?

Een natuurlijk product verdient een natuurlijk proces. Het Ecocert certificaat controleert het proces of een biologisch product op een biologische manier verkregen wordt. Onze bamboestof komt uit de bamboeplant die groeit in de provincie Sichuan, een provincie in het midden van China.

Met trots kunnen wij vertellen dat de boerderij en dus de bamboevezel die wij gebruiken zijn geslaagd voor het Ecocert certificaat. Ecocert is de geaccrediteerde partij die controleert op naleving van de Europese biologische eisen. Zij hanteren de eisen uit de EU-verordening voor biologische productiemethoden. Zo kunnen wij staan wij 100% achter ons biologisch beddengoed.

 

Het OEKE-TEX-label is een wereldwijd keurmerk die zich richt op de controle van schadelijke stoffen in textielproducten wat in contact komt met de huid. Zo zijn wij er zeker van dat onze Boomba Bamboo collectie zelfs geschikt is voor mensen met een gevoelige huid.

De gehele Boomba Bamboo collectie is voorzien van het OEKE-TEX-label. Dit is een wereldwijd keurmerk dat zich richt op de controle van schadelijke stoffen in textielproducten dat in contact komt met de huid. Zo is ook onze bamboe beddengoed collectie gekeurd en voorzien van het OEKE-TEX label.

Onze producten bevatten verschillende logo’s, kom hier meer te weten in de uitleg over onze logo’s.

Het OEKE-TEX label is een wereldwijd keurmerk dat zich richt op de controle van schadelijke stoffen in textielproducten dat in contact komt met de huid.

Ons bamboe beddengoed is hebben de certificaten Ecocert en het OEKE-TEX-label. Dit houdt in dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten. Daarnaast worden alle producten van Boomba Bamboo op een natuurlijke/biologische geproduceerd. Hierdoor wordt het beddengoed tijdens het verwerkingsproces van de plant tot het eindproduct niet blootgesteld aan schadelijke chemicaliën.

Voordelen direct uit de natuur

Bamboe beddengoed kent van nature vele voordelen;

  • Het is ook geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie. Huisstofmijt kan zich namelijk niet nestellen in de bamboevezel
  • Temperatuur regulerend, De bamboevezel zet zich uit bij warmte waardoor het lucht doorlatend is. Bij kou krimpt de vezel en heeft het een isolerend effect.
  • Bamboe is hypoallergeen, dat geldt voor de dekbedden, dekbedovertrekken, hoeslakens, kussens en kussenslopen.
  • Bamboe is zijdezacht, zonder het broeierige effect.

Het bamboe beddengoed is hiermee beter voor het milieu, je huid en je gezondheid.

Waarom kiezen voor bamboe beddengoed?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Ook interessant

Lees ook onze andere blogs

Vrouw in badjas schud haar winterdekbed op

Tijd voor de grote dekbedwissel

Wanneer de dagen korter worden, neemt de temperatuur in de nacht vaak flink af. Wanneer je lichaam onvoldoende op temperatuur blijft, zorgt dit voor een

De waardering van www.boomba-bamboo.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 297 reviews.
0