Winterdekbedden: bamboe is het ideale materiaal

Winterdekbedden: bamboe is het ideale materiaal

Bamboe dekbed

Het juiste materiaal

De winter is in volle gang, de nachten worden kouder dus het is de tijd van het jaar om van dekbed te wisselen. Een dekbed kiezen is niet zo eenvoudig, juist omdat we het warm willen hebben maar niet willen transpireren. Daarom is goed om na te denken over een materiaal die zich kan aanpassen.

Tijd om op zoek te gaan naar een dekbed die bij je past. Waar moeten we opletten? Het is vooral belangrijk om materiaal te kiezen wat bij je past. Kies je voor een biologisch dekbed dan is een bamboe dekbed een goede keuze, maar houd een bamboe dekbed je warm?

De bamboevezel

Ons bamboe winterdekbed heeft een 350grams per m2 vulling wat gelijk staat aan de vulling van een winterdekbed, zodat het dekbed niet koud aanvoelt en de temperatuur goed kan reguleren. Het voordeel van een bamboe dekbed is dat het zich aanpast aan aan de omgevingstemperatuur, dit komt doordat de bamboevezels in de zomer zich door de warmte uitzetten en daardoor kan ademen. In de winter trekken de vezels zich juist naar elkaar toe wat zorgt voor een isolerend effect en daardoor, met een juiste hoeveelheid vulling, zorgt voor een perfect winterdekbed. Zo heb je het altijd warm, maar nooit te warm onder de dekens.

Voordelen uit de natuur

Een bamboedekbed neemt twee keer zoveel vocht op dan een katoenen dekbed. Daarnaast heeft bamboe van nature een antibacteriële werking en is het hypoallergeen. Hiermee is het geschikt voor mensen met een gevoelige huid en voor mensen die een huistofmijt allergie hebben. Bamboe geeft huisstofmijt geen kans!

Natuurlijk slapen

Elke dag je bamboe dekbed licht opkloppen en regelmatig luchten zorgen voor een optimaal resultaat én een heerlijke ontspannen nachtrust. Heb je vragen of advies nodig over welk dekbed het best bij je past? Neem contact met ons op via de Whatsapp button linksonder op de site of bel ons!

Klik hier voor onze winterdekbedden

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Ook interessant

Lees ook onze andere blogs

Nachtelijk zweten zorgt voor een onderbroken slaapritme

Nachtzweten: wat doe je hier tegen?

Nachtzweten, ook wel bekend als nachtelijk transpireren, is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen last van hebben. Vooral tijdens warme lente- en zomerdagen komt het

De Curly Girl Methode en bamboe kussenslopen: Wat is het en hoe werkt het?

De Curly Girl Methode & Bamboe

De Curly Girl Methode & Bamboe De Curly Girl Methode: Wat is het en hoe werkt het? Als je krullend haar hebt, weet je waarschijnlijk

Te warm tijdens het slapen

Te warm tijdens het slapen

Het is belangrijk om een goede nachtrust te hebben, omdat het bijdraagt aan onze fysieke en mentale gezondheid. Een van de belangrijkste factoren die een

De waardering van www.boomba-bamboo.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 410 reviews.
0