Hoe biologisch is ons bamboebeddengoed

Hoe biologisch is ons bamboebeddengoed

Van harde bamboe stokken tot Bamboezacht beddengoed

Bamboe komen we steeds vaker tegen, van bamboe schuttingen tot beddengoed. Een bamboeschutting is het meest voor de hand liggend, hoge en grote bamboepalen tegen elkaar aan die een schutting vormen. Daarom is het lastig voor te stellen dat de bamboe stof ongekend zacht aanvoelt, met van nature veel voordelen.

Hoe komen we tot bamboe beddengoed?

Hoe komen we van de snelgroeiende grassoort tot beddengoed? Er zijn verschillende soorten processen, in het verleden was het alleen mogelijk om bamboe beddengoed te maken door een chemisch proces. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de labels die het beddengoed heeft, de labels tonen aan of er wel of geen chemicaliën gebruikt worden. Voor het maken van Boomba Bamboo beddengoed worden geen chemicaliën of dierlijke producten gebruikt, hier zijn wij trots op en laten dat graag zien met de juiste labels; We door lopen graag met jou de stappen op basis van het Ecocert certifcaat. Een certificaat en label die je krijgt als alle processen biologisch zijn.

Welke stappen zijn er nodig?

Er zijn een aantal stappen nodig om van de grassoort bamboe, beddengoed te maken. Het begint bij de boer, het telen van het bamboe beddengoed. Bamboe is de snelst groeiende grassoort die er is en heeft alleen regenwater nodig om te groeien. Er hoeft niet extra gesproeid te worden om het bamboe te laten groeien, daarnaast groeit het van zichzelf zo snel dat er ook geen extra voeding toegevoegd hoeft te worden. Door te slapen onder bamboe beddengoed bespaar je water en de natuur.

De juiste biologische certificaten 

EcoCert label

Het EcoCert certificaat (een biologisch label) wat onze producten met trots dragen begint het onderzoek bij de boer op het land. EcoCert ziet toe op hoe het bamboe geteeld wordt, tot het kappen van het bamboe en of dit op een natuurlijke manier gebeurt. Is dit het geval? Dan wordt stap 1 goed gekeurd en gaan we door naar stap 2.

 

Wij gebruiken geen chemische producten

Om van harde bamboe tot een mooie ronde zachte vezel te komen moet er veel gebeuren, het is één van de belangrijkste processen omdat er (helaas) zelfs vandaag de dag veel chemicaliën gebruikt worden en dat is zonde. Een natuurlijk product verdient een natuurlijke verwerking, daarbij komt het regelmatig voor dat de chemicaliën na het proces in de natuur geloosd worden en dat maakt nog meer schade. Boomba Bamboo staat voor een natuurlijk proces wat niet schadelijk is voor mens en milieu. Ook hier kijkt het EcoCert certificaat naar en uiteraard scoren wij op dit onderdeel ook met het juiste label. Wij kunnen met een gerust hart zeggen dat het verkrijgen van de bamboevezels op een biologische manier gebeurt, van het versnipperen van het bamboe tot het weken van het bamboe tot een papperig goedje, wat biologisch is moet biologisch blijven.

Bamboe garen

De volgende stap is om van het bamboepulp bamboegaren te maken, doordat het bamboepulp door kleine gaatjes wordt geperst ontstaan er dunne draden bamboe die afkoelen en worden opgerold. Hier zien we de eerste tekenen van de stof zoals wij het kennen van het beddengoed.

Het kleuren van beddengoed

Maar het is nog geen beddengoed, eerst willen we een kleur toevoegen aan de gesponnen garen. Om het beddengoed te kleuren wordt er vaak gebruikt gemaakt van chemische producten. Het beddengoed van Boomba Bamboo wordt op een natuurlijke manier gekleurd, met natuurlijke producten en producten die vrij zijn van dierlijke producten. Ook hier komt EcoCert bij kijken of dit proces op een biologische manier gebeurt en dat is het geval want ook hier hebben wij het EcoCert Certificaat.

Ga altijd na waar je beddengoed vandaan komt

Het klink logisch dat een biologisch product met biologisch aandacht behandeld wordt, echter komt het vaak voor dat dit niet het geval is. Met bamboe beddengoed is het daarom van belang om na te gaan of de juiste labels worden gebruikt, hierdoor kom je er achter of een biologisch product, echt biologisch is. Nu je weet welke duurzame en biologisch labels wij hebben kun je hier meer lezen over waar onze bamboe vandaan komt.

Wil je meer weten, heb je vragen stel ze aan ons! Wij helpen je graag verder.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Ook interessant

Lees ook onze andere blogs

Nachtelijk zweten zorgt voor een onderbroken slaapritme

Nachtzweten: wat doe je hier tegen?

Nachtzweten, ook wel bekend als nachtelijk transpireren, is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen last van hebben. Vooral tijdens warme lente- en zomerdagen komt het

De Curly Girl Methode en bamboe kussenslopen: Wat is het en hoe werkt het?

De Curly Girl Methode & Bamboe

De Curly Girl Methode & Bamboe De Curly Girl Methode: Wat is het en hoe werkt het? Als je krullend haar hebt, weet je waarschijnlijk

Te warm tijdens het slapen

Te warm tijdens het slapen

Het is belangrijk om een goede nachtrust te hebben, omdat het bijdraagt aan onze fysieke en mentale gezondheid. Een van de belangrijkste factoren die een

De waardering van www.boomba-bamboo.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 410 reviews.
0