Uitleg logo’s

100% natuurlijk bamboe

De gehele Boomba Bamboo collectie is gemaakt van 100% biologisch bamboe en daarmee 100% natuurlijk. Bamboe groeit 100% natuurlijk en dus zonder gebruik van pesticiden, insecticiden of kunstmest. De bamboeplant heeft alleen water en zonlicht nodig. Naast het feit dat bamboe zelf een natuurlijk materiaal is, wordt de bamboevezel door een volledig natuurlijk proces omgezet in de textiel. Zo wordt de bamboe mechanische verwerkt. Dit houdt in dat de bamboe bladeren verbrijzeld worden, waarnaar er vervolgens natuurlijke enzymen worden toegevoegd. Door deze natuurlijke enzymen breekt de bamboevezel, waardoor het een zachte substantie wordt. Vervolgens wordt deze substantie tot garen gesponnen waarmee bamboe beddengoed gemaakt kan worden. De bamboebladen die wij gebruiken zijn 100% natuurlijk en zijn 100% biologisch afbreekbaar.

milieuvriendelijk

Bamboe beddengoed is milieuvriendelijk, omdat het gemaakt wordt van 100% natuurlijk bamboe. Bamboe is een grassoort dat ontzettend snel groeit zonder toevoegingen van kunstmatige bestrijdingsmiddelen of pesticiden. Door het snelle groeiproces van de bamboeplant kan bamboe uitgroeien tot een bos. Voor de productie van bamboe beddengoed hoeven de bossen niet gekapt te worden. Voor de textiel van bamboe worden namelijk alleen de zijbladeren van de plant gebruikt. Hierdoor blijven de wortels van de bamboeplant intact, waardoor de plant weer kan doorgroeien voor de volgende oogst. De plant heeft alleen zonlicht en water nodig om te groeien. Naast het feit dat bamboe beddengoed milieuvriendelijk is door het snelle groeiproces van de plant, draagt bamboe ook bij aan de vermindering van CO2. Bamboe absorbeert de CO2 uit de lucht en zet dit om in zuurstof. De plant kan tot 35% meer zuurstof opnemen dan andere planten. Zo kan bamboe per hectare jaarlijks 200 ton CO2 absorberen, terwijl bomen jaarlijks gemiddeld 15 ton CO2 absorberen. Daarnaast kunnen bamboeproducten de CO2 ook vasthouden.

hypoallergeen/ Antibacterieel

Bamboe is van nature antibacterieel en schimmelwerend. De plant beschermt zichzelf. Door de antibacteriële stof in de bamboevezel hoeft er op de bamboeplantages geen gebruik gemaakt te worden van bestrijdingsmiddelen. Dit heeft als voordeel dat textiel gemaakt van bamboe, zo ook de gehele Boomba Bamboo-collectie, hypoallergeen is. Dit houdt in dat er in het bamboe beddengoed geen stoffen zitten die een allergische reactie of irritatie kunnen opwekken. Hiermee is de gehele collectie geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Daarnaast is bamboe beddengoed ook antibacterieel. Dit houdt in dat bacteriën en schimmels zich niet kunnen nestelen in het beddengoed. Door bacteriën in textiel kan er een onaangename geur ontstaan, door de antibacteriële werking is dit niet het geval bij beddengoed gemaakt van bamboe. Bamboe beddengoed blijft lang fris en zal geen onaangename lichaamsgeuren zal vasthouden.

seizoenen beddengoed

De bamboevezel is een ronde vezel met microgaatjes en past zich aan aan de omgeving. Hierdoor is bamboe beddengoed temperatuur regulerend en daarmee geschikt voor alle seizoenen. In de zomer zet de vezel uit, waardoor de stof door de gaatjesstructuur in de vezel beter kan ventileren. Dit zorgt voor een verkoelend effect. In de winter daarentegen krimpt de vezel, waardoor de gaatjes nauwer worden. Hierdoor kan het beddengoed de warmte goed vasthouden en zorgt het voor een isolerend effect. Bamboe beddengoed voelt daardoor warm aan in de winter. Dit kan tot wel 3 graden warmer worden dan synthetisch beddengoed. Door de temperatuur regulerende effect van bamboe textiel, is bamboe beddengoed geschikt voor elk seizoen. Door onze zomer- en winterdekbedden te combineren haal je een 4 seizoenen dekbed gemaakt van bamboe in huis.

OEKE-TEX-label

De gehele Boomba Bamboo collectie bevat het OEKE-TEX-label. Dit is een wereldwijd keurmerk dat zich richt op de controle van schadelijke stoffen in textielproducten dat in contact komt met de huid. Ons bamboe beddengoed is gecertificeerd met het OEKE-TEX-label. Dit houdt in dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten. Daarnaast worden alle producten van Boomba Bamboo natuurlijk geproduceerd. Hierdoor wordt het beddengoed tijdens het verwerkingsproces van de plant tot het eindproduct niet blootgesteld aan schadelijke chemicaliën. Het bamboe beddengoed is hiermee beter voor het milieu, je huid en je gezondheid.

Keeps you cool

Wil je koel slapen in de zomer? Bamboe beddengoed is hier uitermate geschikt voor. De bamboevezel is namelijk temperatuur regulerend. Dit houdt in dat de vezel zich aanpast aan de temperatuur in de omgeving. In de zomer bij warm weer, zet de vezel uit. Door de microgaatjes in de vezel, kan de stof dan nog beter ademen. Hierdoor heeft het zomerdekbed van bamboe een verkoelend effect. Een bamboe zomerdekbed kan wel tot 3 graden koeler aanvoelen dan een synthetisch/katoenen zomerdekbed.

Keeps you warm

Wil je geen koude winternachten meer? Bamboe beddengoed houd je de gehele winter warm. De bamboevezel is temperatuur regulerend. Dit houdt in dat de vezel zich aanpast aan de temperatuur in de omgeving. In de winter, als het koud is, krimpt de vezel. Hierdoor houdt de vezel warmte vast. Het winterdekbed van bamboe is daarom zeer geschikt om je warm te houden. Een bamboe winterdekbed kan tot wel 3 graden warmer aanvoelen dan een synthetisch/katoenen winterdekbed.

De waardering van www.boomba-bamboo.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 376 reviews.
0