Waarom Bamboe

Waarom kiezen voor bamboe beddengoed?

Bamboe is een kwalitatief duurzaam materiaal, dat uitstekend is voor beddentextiel. Daarnaast heeft textiel van bamboe van nature al vele voordelen.

Bamboe beddengoed is milieuvriendelijk

Door het snelle groeiproces van bamboe, de bamboeplant groeit gemiddeld een meter per dag, is bamboe de snelst groeiende plant ter wereld. Om van bamboe textiel te worden alleen de zijtakken van de bamboe plant gebruikt, waardoor de wortels intact blijven. Dit houdt in dat de plant na de oogst gewoon kan doorgroeien en hoeven er dus geen bamboebossen gekapt te worden. De bamboeplant groeit 100% natuurlijk. Het heeft namelijk alleen zonlicht en water nodig. Bovendien wordt er op bamboeplantages geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en kunstmatige besproeiing. Tot slot heeft de groei van bamboe ook positief effect op het broeikaseffect. Bamboe absorbeert namelijk 35% meer koolstofdioxide dan andere planten.

Goed om te weten: Bamboe wat gebruikt wordt voor beddengoed is geen voedsel voor de panda.

brown and white insect on green stick

Geschikt voor de gevoelige huid en voor mensen met allergie

Aangezien bamboe van nature antibacterieel is en er op de bamboe plantages geen gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen, is bamboe beddengoed hypoallergeen. Hierdoor is het beddengoed zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Bamboe zorgt voor ventilatie en isolatie

De vezel van bamboe is rond en bevat microgaatjes. Dit zorgt ervoor dat bamboe beddengoed goed ventileert en isoleert. Zo is bamboe onder andere temperatuur regulerend, omdat de vezel reageert op de omgeving. Dit houdt in dat bamboe beddengoed verkoelend is in de zomer en extra warm aanvoelt in de winter. Daarnaast zorgt de vezel ervoor dat beddengoed gemaakt van bamboe tot wel drie keer meer vocht kan absorberen dan beddengoed van katoen.

Boomba Bamboo is van hoogwaardige kwaliteit

Een uitstekende kwaliteit en een goede prijs, van de boerderij tot het eindproduct, alles is gekeurd met het OEKE-TEX-label. Het beddengoed van Boomba Bamboo wordt alleen geweven met een draaddichtheid (of thread count/draadtelling genoemd) van 300. Dit betekent dat het aantal bamboedraden, die horizontaal (de inslag) en verticaal (de schering) geweven worden met beide 150 draden, dat komt op een totaal van 300 draden per één vierkante centimeter. Een hoge draaddichtheid heeft als voordeel dat het beddengoed/dekbed stevig is, dat het gladder aanvoelt en minder wrijving heeft doordat er bij geen ruimte tussen de draden zit.

Bamboe beddengoed is zijdezacht en fris

Door de ronde vezel van bamboe is bamboe beddengoed zijdezacht. Daarnaast is bamboe een natuurlijk materiaal met een antibacteriële werking. De bamboeplant maakt namelijk zelf een antibacteriële stof aan. Hierdoor blijft het beddengoed fris en hoeft het beddengoed slechts op 30 graden gewassen te worden.

 

De waardering van www.boomba-bamboo.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 376 reviews.
0